Personeelsadvies Nieuws

6/18/2015 - Vakantie-bezinningen

De zomerperiode is weer in aantocht. Nu nog even volop drukte op het werk en dan even lekker afschakelen. In een tentje in de Spaanse zon, all-inclusive in Turkije of een van de vele andere opties die er zijn. Al is het zonnetje in de achtertuin ook wel een prima alternatief.
En zo’n afschakel-moment is vaak wel een mooi moment voor een beetje bezinning. Want hoe zit dat nu eigenlijk? Op je werk, in je prive leven, in je sociale omgeving…
Loopt alles zoals je wilt? Zit je nog op je plek? Zit je goed in je vel? Heb je nog dromen? Wat wil je nog allemaal bereiken of doen? Hoe ziet dat er dan uit? Wanneer gaat het dan allemaal gebeuren?

Een hele hoop simpele vragen om te stellen, maar zie er maar eens een antwoord op te verzinnen voor jezelf. Dat is dan toch vaak een stuk minder eenvoudig.
Want wat zijn nu eigenlijk je dromen? En als je ze al kent, zijn de dingen die je doet, de keuzes die je maakt, dan ook wel echt in lijn met het najagen van die droom?
Of is die droom meer een ‘vaag iets’, wat ook heel lang vaag blijft en eigenlijk ook nooit over gaat in iets wat meer concreet is?

Wat bij mij dan helpt, is het opschrijven van die zaken, het uitwerken, lijstjes maken, rijtjes, of gewoon alles opschrijven wat op dat moment in je opkomt. Een soort van brainstorm-sessie met jezelf. Het maakt zaken duidelijker, je doel helderder en het stelt je in staat de juiste (tussen)stappen te benoemen om te komen waar je wilt zijn.

Het verschil tussen ‘dromen’ en ‘doen’ zit hem voor mij dan in het formuleren van goede doelen. Doelen dus die SMART geformuleerd zijn (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden). Lijstjes met wat je gaat doen en wat dus ook vooral niet (meer).
Het vergemakkelijkt het om stappen te gaan zetten, in beweging te komen en ook nog die kant in te bewegen die je zelf voor ogen hebt.

Dus ik blijf de komende tijd nog lekker even rondlopen met mijn notitieboekje, om die dingen op te schrijven die voor mij relevant zijn. Op naar nieuwe dingen, verdere ontwikkelingen.
Je hoort er later meer over!!

Fijne vakantie-bezinningen gewenst (alvast).

Terug naar de nieuwsberichten