Personeelsadvies Nieuws

7/13/2015 - Hoe perfect ben jij?

Soms kom je op het internet ineens iets tegen, waar je dan toch even bij stil staat / over na gaat denken. Dat kan een plaatje zijn, een spreuk, of wat zo meer.
Bijgaand 'plaatje' kwam ik op internet tegen en het triggerde me toch om er even bij stil te staan. Ook omdat het bijzonder is hoe mensen zoiets uberhaupt bedacht krijgen…

Als ons alfabet bestaat uit:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

En je vertaalt dat naar:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Dan telt onderstaande op tot :

 

K          N          O         W         L          E          D          G         E

11        14        15        23        12        5          4          7          5                      = 96%

 

H          A          R          D                     W         O         R          K

8          1          18        4                      23        15        18        11                    = 98%

 

Dan ben je er dus bijna…

Maar wat maakt nu het verschil tussen 96 / 98% en die 100%?

 

A          T          T          I           T          U          D          E

1          20        20        9          20        21        4          5                                  = 100%

 

&

 

D          I           S          C          I           P          L          I           N          E

4          9          19        3          9          16        12        9          14        5          = 100%

 

Toeval? Ja tuurlijk, maar toch blijft het dan nog steeds wel grappig. En zit er ook wel een kern van waarheid in.
Want je kunt goed kunnen leren, veel kennis vergaren, maar als je dat aan komt waaien omdat je nu eenmaal makkelijk informatie tot je neemt, ben je dan zo waardevol voor bijvoorbeeld een bedrijf, alleen omdat je veel weet?

Ook dat harde werken is belangrijk. Want als je heel de dag niets uitvoert, dan valt het ook een beetje tegen, dat waardevol zijn voor je baas.
Maar hard werken aan de verkeerde dingen, dat is het ook niet helemaal. Een beetje nadenken bij wat je doet, proberen met verbeteringen te komen waardoor zaken misschien slimmer, sneller, makkelijker gaan, daar wordt je baas vaak al best blij van.

De combinatie van het hebben van kennis en hard werken, is daarmee al een hele waardevolle. Maar een aantal andere zaken ‘maken het plaatje compleet’.
En nee, het hebben van de juiste attitude en het hebben van discipline, zijn niet zaligmakend, absoluut niet. Maar ze laten wel zien dat het om meer draait dan alleen het hebben van kennis en hard werken.
Want het hebben van een prettige werkhouding, een goede moraal, dat maakt je een stuk prettiger in de omgang. Voor je collega’s en ook voor eventuele klanten. En daarmee voeg je dan toch wel waarde toe voor je bedrijf.

En gedisciplineerd werken helpt je ook. Zeker met repeterende zaken, minder leuke klussen, of juist een hele moeilijke taak. En dat doorzetten, afmaken en afronden, dat is toch ook wel prettig, zeker als je duizend en één dingen te doen hebt.

Als ik moet kiezen, dan kies ik niet voor degene met heel veel kennis, want hoe snel is kennis wel niet verouderd tegenwoordig? En hoeveel is er niet op te zoeken? Want google weet echt in heel veel gevallen wel raad.

Dan is hard werken het ook niet helemaal. Slim werken komt wat mij betreft al beter in de buurt. Het bedenken van een oplossing die clever is, het net anders doen dan anders om te kijken of dat niet veel efficiënter, sneller, beter of wat dan ook is.
En dat heeft meer met attitude te maken, dan met hard werken. Je moet niet bang zijn voor verandering, maar een open houding hebben. Een bijdrage willen leveren in plaats van het slimste jongetje van de klas te willen zijn. Actief op zoek gaan naar kansen, verder willen en vooral ook doorzetten en discipline hebben.

Al met al beste een mooi profiel voor een werknemer:
Knowledge & Hard Work & Attitude & Discipline… volgens mij ben je dan een heel eind!

Wat jij?

Terug naar de nieuwsberichten