Personeelsadvies Nieuws

9/30/2015 - De wereld op zijn kop

Gisteren een hele interessante bijeenkomst gehad, met een gastspreker die het onder andere had over de snelheid waarmee de wereld verandert.
Dat iedereen roept dat het allemaal zo snel gaat, maar dat de kans groot is dat het in de toekomst alleen maar nog sneller zal gaan allemaal. Technologieen ontwikkelen zich razendsnel en daardoor verlagen diverse kosten (van eindproducten) ook in een razend tempo. Vergelijk maar eens een 3d printer qua kosten, nu en 5 jaar geleden.

Of de redenatie dat het aandeel zelfsturende auto’s in bijvoorbeeld 2025 best eens vrij aanzienlijk zou kunnen zijn.
Veel mensen denken dan ‘ik zie het wel gebeuren’. Maar beredeneer het maar eens door.
Zelfsturende auto’s, dan zal het aantal verkeersongevallen wel aanzienlijk afnemen. Want het aandeel ‘menselijk handelen’ wordt in het verkeer aanzienlijk verminderd.

Minder ongelukken, is een stuk minder patienten op de eerste hulp van een ziekenhuis. Dus misschien kunnen diverse afdelingen wel sluiten. Niet meteen het eerste waar je misschien bij stil staat, maar toch wel een logisch gevolg.

Ook kun je de vergelijking nog doortrekken naar het aantal donor-organen. Een aanzienlijk deel (het meerendeel volgens mij zelfs) van de orgaandonaties ontstaat uit verkeersongevallen. Een ander gevolg van die zelfsturende auto’s is dus dat het beschikbare aantal organen ernstig zal verminderen. Niet perse een gewenste ontwikkeling, maar wellicht wel onoverkomelijk.

Ook voor de autobranche zelf hebben dit soort auto’s aanzienlijke impact. Een deel van de verkoop van nieuwe auto’s hangt immers samen met het feit dat ‘auto’s in de prak gereden worden’. Hoe één specifieke ontwikkeling dus al een aanzienlijke impact heeft op de wereld om ons heen.

De filosofie was ook dat de levensduur van organisaties ernstig in aan het korten is. Een aanzienlijk deel van de organisaties heeft over een jaar of 10 geen bestaansrecht meer. Tenzij zij mee gaan in alle ontwikkelingen, de concurrentie voor zijn en ook voor blijven op nieuwe bedrijven die met nieuwe technologieën op een hele andere manier de markt zullen gaan veroveren.

Vaak zijn we met zijn allen druk bezig met alle dagdagelijkse bezigheden. Druk met je to do list, met de toekomst van deze week, misschien volgende maand en met een beetje geluk denken we ook al eens na over volgend jaar.
Ben je directeur van een organisatie, dan hoop ik dat je nog wat verder weg kijkt en dat je scope op een aantal jaren is gericht.
Maar vaak beperken we ons daarbij dan wel tot bestaande technologieën, wat kleine veranderingen, minimale veranderingen. Want echt out of the box denken of door filosoferen over alles wat er in de wereld gebeurt, dat valt ook niet zo mee.

In de bijeenkomst van gisteren werden we aan de hand meegenomen, door iemand die het tot een kunst heeft verheven om op een andere manier (dan gemiddeld) naar de wereld om ons heen te kijken.

En dat was verhelderend. Zeker ook voor mijn vakgebied. Want wat is HRM nog over 5 jaar, of over 10 jaar? Eén ding heb ik in ieder geval onthouden… Als we verandering niet omarmen, dan gaan we er aan ten onder.
Binnenkort zelf nog maar eens verder brainstormen…


Terug naar de nieuwsberichten