Personeelsadvies Nieuws

12/23/2015 - Looking back or forward?

Een mooie vraag, zo aan het einde van het jaar. Kijk jij terug naar het afgelopen jaar? Of kijk je alleen vooruit naar wat er komen gaat?
Beide is denk ik goed. Zowel op het werk als ook privé.

Op het werk moet je soms wel, want dan komt je leidinggevende weer langs bij je, met het beoordelingsgesprek. En eigenlijk, in oorsprong, is dat beoordelingsgesprek niets anders is dan dat je leidinggevende jou vertelt wat hij er van vond (looking back) het afgelopen jaar. Gelukkig is het in de meeste gevallen veel meer dan dat. Al ligt dat uiteraard ook aan jezelf. Zie jij het als 'veroordelingsgesprek' en heb je er eigenlijk helemaal geen trek in... tja, dan is de kans dat je een zinvol gesprek hebt, ook een stuk kleiner natuurlijk.

Sta je er anders in? Nou dan bestaat de kas dat je een zinvolle evaluatie van het afgelopen jaar kunt hebben; wat vonden zowel je leidinggevende als jijzelf er van. En daarnaast ook nog een blik naar de toekomst kunt werpen samen met je leidinggevende; wat verwacht hij of zij het komende jaar van je en hoe zie jij de zaken.
Uiteraard, je leidinggevende heeft het nog steeds voor het zeggen, maar een goede voorbereiding, een onderbouwde eigen mening en een door jou bepaalde richting voor de toekomst, worden door de meeste leidinggevenden echt wel meegewogen. Het doel van iedereen zou immers moeten zijn om de organisatie verder te laten groeien, er het beste uit te halen. En 'de organisatie' dat ben jij... nou ja en je collega's ook natuurlijk.

Maar goed, that's the easy part... want je leidinggevende, die gewoon een gesprek met je inplant, daar kom je natuurlijk niet zomaar onderuit.

Maar het evalueren van je eigen persoonlijke jaar, dat is dan natuurlijk weer een heel ander verhaal. De ups, de downs, de dingen die je wel gedaan hebt, of juist niet, de dingen waar je trots op bent, de kansen die je hebt laten liggen....
Je kunt wel zeggen 'wat geweest is is geweest', maar juist dat wat geweest is, is vaak wel de basis voor je mogelijke successen in de toekomst. Je verleden, de patronen die er in te herkennen zijn... zijn echt wel indicaties over wat er in de toekomst gaat gebeuren. Garanties zijn het niet, maar je kunt er vaak wel mee voorspellen wat er ongeveer gaat gebeuren in de (nabije) toekomst.

En wat als dat nou net niet is wat je zelf zou willen? Wat als het idee wat jij bij 'jouw toekomst' hebt, nu net anders is dan alles wat geweest is?
Dan is de kans vrij groot dat je iets rigoreus zult moeten gaan veranderen om te bereiken wat je wilt bereiken.
Nou misschien hoeft het niet meteen heel rigoreus, maar iets zal er in ieder geval moeten gebeuren.

Een mooie start kan het ook al zijn om even stil te staan bij dat wat je wilt gaan bereiken het komende jaar. Als je daar ook echt doelen (haalbare doelen bij voorkeur) aan gaat koppelen, dan is je slagingskans ineens een stuk groter. Zeker als je er nog de nodige discipline aan toevoegt.

Dus, mijn boodschap voor het nieuwe jaar (ja, ik weet het, ik ben een beetje lang van stof): kijk terug naar de mooie dingen van het afgelopen jaar, leer van de minder mooie dingen van het afgelopen jaar, heb een plan voor het komende jaar en dan: stick to the plan!!

Ik wens je, namens HRQ Personeelsadvies, hele fijne feestdagen en alle goeds voor 2016!

Afbeeldingsresultaat voor happy newyear 2016 purple

Terug naar de nieuwsberichten