Personeelsadvies Nieuws

2/15/2016 - The day after... Valentijn

Gek toch wel... Al dat gedoe rondom Valentijnsdag. Commercieel gedoe maar het dan toch stiekem wel leuk vinden om een cadeautje van je geliefde te krijgen. Terwijl... Hallo... Jullie zijn niet eens de doelgroep. En ja dat weten we wel, maar wat nou als je partner toch wat heeft gekocht? Dan kun je natuurlijk niet achter blijven... En daar spelen alle winkeliers natuurlijk goed op in (geef ze eens ongelijk).
Hele winkels vol met roze en rood, hartjes en beertjes, chocolade en weet ik veel wat nog allemaal meer.

Maar we gaan wel een beetje voorbij aan de oorsprong. Namelijk het laten weten, aan je geheime liefde, dat jij hem/haar leuk vindt. Zonder te verraden wie je bent.
Niets geen naam onder je kaartje, gewoon lekker anoniem. En meestal gebeurt er natuurlijk ook weinig verder. Want ben je de ontvanger van dat kaartje? Nou dan weet je niet van wie het komt... Dus einde verhaal.
Hoogstens dat je denkt: zou hij of zij (die ik leuk vind) het zijn? Maar ja, als je dat had durven vragen, had je het al lang gedaan waarschijnlijk. Dus het blijft een beetje een long-shot. Maar eigenlijk wel een geinige gedachte, dat anoniem de liefde verklaren.

Maar terug naar de moraal (jaja, het gaat nog ergens heen, dit verhaal): eigenlijk is Valentijnsdag niet moeilijk. Eenvoudiger kan het eigenlijk. En toch hebben we er iets heel anders en veel gecompliceerders van weten te maken. 

En dat is iets wat ik wel herken, maar niet altijd snap... dat nodeloos de neiging hebben om alles veel ingewikkelder te maken dan het eigenlijk is.

Iets op het werk wat één medewerker prima had kunnen regelen maar waar we ons met tien man tegenaan gaan bemoeien waardoor uiteindelijk niemand het meer snapt en er al helemaal niets meer gebeurt. Herkenbaar?

Of hoe simpel zou het eigenlijk moeten zijn om je collega ergens op aan te spreken (iets wat niet goed ging, of waar je je aan stoort)? Maar nee... Achter elkaars rug hebben we het er met iedereen over, maar rechtstreeks aanspreken ho maar. We maken er liever een wespen-nest van en zijn dan hoogst verbaasd 'when it blows up in your face'. Raar toch?

Of hoe bedrijven in staat zijn om van enorm veel ingewikkelde stappen en procedures aan elkaar te hangen? Hoe kleine wijzigingen eerst van10 handtekeningen voorzien moeten zijn voordat het goed gekeurd is. Terwijl iedereen prima snapt dat het snel veranderd had moeten worden... bizar.

Mijn tip?
Eentje mooi in lijn met Valentijn (of eigenlijk ook weer niet, want dat ging over stille liefdes)...

KISS!!....

'Keep it simple, stupid' of 'keep it short and simple'

Simpel is snel
Simpel is flexibel
Simpel is duidelijk
Simpel is vaak net zo goed
Simpel is vaak misschien wel beter. 

Dus om maar te eindigen met 'right said fred': don't talk (too much), just KISS...

Happy Valentine's day (plus one)... Ik hoop voor jou dat je stille liefde binnenkort niet meer stil is!

Afbeeldingsresultaat voor kiss

Terug naar de nieuwsberichten