Personeelsadvies Nieuws

5/29/2016 - Lessons learned

In de klas houdt een leraar een briefje van 10 euro in de lucht en vraagt: “wie wil hem hebben?”. Natuurlijk steken alle leerlingen hun hand op.
Dan kreukt de leraar het briefje en vraagt aan zijn leerlingen: “willen jullie het nog steeds?”. Volmondig is het antwoord van alle leerlingen “ja!”.
De leraar gooit het briefje op de grond, begint er op de stampen en vraagt dan: “wie is er nu nog geïnteresseerd in het briefje?”. Wederom steken alle leerlingen hun hand omhoog.

Dan zegt de leraar: jullie hebben vandaag een hele belangrijke les geleerd… het maakt niet uit wat ik met deze 10 euro doe, steeds opnieuw willen jullie het briefje van 10 graag hebben. Weet je waarom? Dat komt omdat zijn waarde altijd hetzelfde blijft. Wat je er ook mee doet, het briefje van 10 blijft altijd 10 euro waard en zal zijn waarde ook nooit verliezen.

En zo werkt het eigenlijk ook bij mensen.

Je zult in je leven meerdere malen wanhopig zijn, gepest worden, boos zijn en verdrietig ook. Je zult van mensen weggeduwd worden, bedrogen of zelfs gehaat worden. Je zult het gevoel hebben dat je niets meer waard bent. Maar je verliest je waarde niet, nooit…

Houd altijd de eer aan jezelf. Houd van de mensen die je liefhebben, focus je op de goede dingen die er gebeuren (je hoeft geen rijkdom te hebben om rijkdom te ervaren), geniet van al het positiefs. Als je bij jezelf blijft, behoud je je waarde… en dat ben je meer dan waard… toch?

 

Terug naar de nieuwsberichten