Personeelsadvies Nieuws

6/26/2016 - ik wil, ik wil, ik wil... maar wat dan?

De zomer is gearriveerd, nou ja meteorologisch dan… want weer-technisch gezien lijkt het vaak toch meer nog op herfst. Regenbuien waar je u tegen zegt, hagelstenen zo groot als tennisballen (gelukkig heb ik ze niet in mijn tuin of door de raam gehad) en van dat vies klef plakkerig weer… nee, echt optimaal is het niet.

Dus de goede omstandigheden, om mijn verhaal te ondersteunen, ontbreken wel een beetje. Maar dat mag de pret niet drukken. Je kunt er vast een plaatje bij maken, als ik het heb over dat ligbedje in de tuin waar je eens een keer de tijd voor jezelf neemt om wat zaken te overdenken. Of die fijne lange avonden buiten, met een glaasje wijn er bij waar je al discussiërend komt tot de zin van het leven, of (misschien net een klein beetje makkelijker) het hebt over de vraag ‘wat wil ik nou eigenlijk?’.

En dan bedoel ik het (tja t blijft mijn vak) toch met name op het gebied van je werk.
Is het nog wel leuk? Wat zou je willen? Heb je al een volgende stap voor ogen? Wil je wel een volgende stap? Kun je nog wel een volgende stap? Liggen er kansen buiten de deur? Of intern? Pas jij nog bij het bedrijf waar je werkt en het bedrijf ook bij ja? Wanneer leidt die kans / vacature tot een “ja” vanuit jouzelf? Heb je nog voldoende uitdaging in je werk? Ben je zelf aan zet of wacht je af? Welke dingen vind je wel leuk in je werk en wat kost je enorm veel energie?

Allemaal vragen waarop het best handig is om op enig moment een antwoord te vinden. Niet omdat het moet van mij, of iemand anders… nee met name voor jezelf.
En de zomervakantie is dan wel altijd een mooi moment om even af te schakelen en de dagdagelijkse hectiek te ontvluchten. Als je dan toch al wat meer afstand hebt van het rennen-springen-vliegen-duiken-vallen-opstaan-en weer doorgaan van alledag, dan is het vaak ook makkelijker de tijd te vinden om na te denken over dit soort vragen.
Op andere momenten is het toch vaak dat je denkt (of ben ik de enige??): ‘ja leuk, en ook goed, maar ik heb nog genoeg werk liggen, dus nu even niet’.

Dus ik gun je wel een avondje (of meerdere) waarop je, misschien wel onder het genot van een wijntje, met je voeten in het strandzand even tijd neemt om jezelf wat vragen te stellen.

En mocht je er dan niet helemaal uitkomen (wat zomaar kan natuurlijk), dan nodig ik je van harte uit voor een aantal coachings-sessies bij HRQ Personeelsadvies. Samen kunnen we kijken hoe we jouw wensen en mogelijkheden op een rijtje kunnen zetten zodat je stappen kunt zetten op de weg die je graag in wilt slaan.

Meld je je aan voor 5 september aanstaande, dan is de eerste sessie gratis. Dat is dan mijn cadeautje aan jou, omdat ik het waardeer dat je de tijd neemt om even stil te staan bij je zelf en na te denken over de vraag ‘wat wil ik nu eigenlijk ECHT?!’.
Dus neem die tijd eens, in de zomervakantie… en dan hoor ik het wel als ik je nog verder kan helpen!
En daarvoor geldt: leuk, graag help ik je verder, maar dan wel na mijn zomerreces van half augustus tot 5 september. Want ook ik heb even tijd nodig om te stoppen met rennen-springen-vliegen-duiken-vallen-opstaan-en weer doorgaan.

Afbeeldingsresultaat voor zomerreces

Terug naar de nieuwsberichten