Personeelsadvies Nieuws

9/8/2016 - Wanneer de vakantie over is...

Werken... een hele omschakeling, van relaxt ergens in een zonnetje, een plons in de zee, een ander slaapritme, veel tijd om leuke dingen te doen en te ontspannen (op welke manier dan ook).
En toch is het ergens ook wel weer fijn, weer wat structuur, een vaster ritme.

In andere vakanties kost het me altijd enorm veel moeite om ‘los te laten’. Ik hield mijn mail toch wel serieus in de gaten, regelmatig heb ik ook (deels) door moeten werken (bv met reorganisaties), of ik werkte een aantal dagen als ik toch niet weg ging (of al weer terug was).

Ik vond het nooit erg ook moet ik zeggen. Dat ritme een beetje vasthouden, controle houden op wat er allemaal gebeurde, daar was niets mis mee. En ik vind werken ook echt niet erg, dus no problem.

Schrikken dus, dit jaar 3 weken op vakantie. Want tja, de laptop en de camping, dat is niet zo’n heel geweldige combinatie. Maar wat nou ‘als er wat moet?’.

Nou, ik vond het heerlijk. Echt even los van alles… lekker resetten.

Afbeeldingsresultaat voor vakantie

Dus het ging van regelmatig mijn mail checken op mijn telefoon en het idee hebben om de laptop nog wel af en toe open te klappen, naar steeds minder op mijn telefoon kijken en de laptop achter slot en grendel in de aanhanger, naar vaak mijn telefoon niet in de buurt en met een wel heel schuin oog zo af en toe eens kijken wat er gebeurde in de (door)werkende wereld.
Een paar mailtjes forwarden en dan heb je het gehad… al mijn werkactiviteiten in die 3 weken.

En dat was lekker, ik zei het al. Maar godsamme, dan is die opstart wel weer pittig hoor. Daar had ik eerder veel minder moeite mee (ook omdat ik het nooit echt losliet).
Van sommige dingen weet ik niet meer of ik ze voor de vakantie wel of niet gedaan heb. En wat de status van lopende zaken is? Nou dat moest je me begin deze week echt niet vragen.

Maar gelukkig trekt het snel weer recht. Lijkt die vakantie meteen al weer veel langer geleden dan 5 dagen en ben je dan eigenlijk meteen al weer toe aan een nieuwe vakantie. Mooi hoe dat werkt!

En dan hoor ik je nu afvragen… wat is nu de moraal van dit verhaal? Want meestal is er wel een clue… soort van.

Nou, eigenlijk is die er niet. Ik probeer de reset nog een beetje vast te houden, zo na het werk. Dus meer dan een ‘I’m back’ is het niet. Echt niet. Een volgend schrijfsel zal vast wel weer wel ergens over gaan.

Mijn mailbox zit al weer vol, mijn agenda ook, het dagdagelijkse leven is weer op gang, ik ben al weer toe aan vakantie, dus dat moet wel betekenen dat ik weer terug ben.
Dus kom maar op, met al die hrm-vraagstukken waar je zelf niet uit komt! Fris en fruitig kan de ondersteuning weer van start!

En nu ga ik nog even in de reset-modus: laptop dicht, klaar voor vandaag…
Zou ik dan toch wat geleerd hebben deze afgelopen 3 weken?


Terug naar de nieuwsberichten