Personeelsadvies Nieuws

1/11/2017 - Good Vibes

Heb jij dat ook? Dat je in een werkweek, of zelfs op één werkdag af en toe heen en weer geslingerd wordt qua ‘vibes’?
En daarmee bedoel ik dan dat de ene collega, klant of andersoortige gesprekspartner je enorm veel energie kan opleveren terwijl de ander alle energie die je in je hebt juist uit je weg lijkt te slurpen.
Uiteraard geldt dit niet alleen voor mensen, het kan ook samenhangen met de taken die je uitvoert.

Wel goed om af en toe bij stil te staan… wat voor jou de ‘slurpers’ zijn en wat juist zorgt voor de ‘good vibes’.

Afbeeldingsresultaat voor good vibes

Gaat het om mensen? Probeer dan zo veel mogelijk in de buurt te zijn en blijven van de ‘good vibes’. Voor de ‘slurpers’ moet je uiteraard nog wel gewoon het werk verrichten waar je voor bent aangenomen, maar je hoeft er natuurlijk niet bij te gaan zitten in de pauze. En ook hoef je met hen niet eenzelfde band op te bouwen als dat je dat waarschijnlijk graag doet met meneer of mevrouw ‘good vibes’.

Gaat het over taken? Dat is natuurlijk weer van een andere orde. Taken die bij je werk horen, maar die je minder leuk vindt, kun je moeilijk niet uitvoeren. En taken die je leuk vindt, tja, als ze af zijn dan zijn ze toch wel echt af.
Wel heb je vaak wat invloed op je planning. Kun je je werk zelf een beetje indelen, kies dan het moment uit waarop je bepaalde zaken aanpakt.

Ben je in de ochtend het scherpst, het meest productief? Begin dan vooral met de minder leuke taken. In no-time kun je dan overschakelen naar wat leukers. En het kan ook maar af zijn, dan hoef je er in ieder geval niet te lang tegen aan te hikken.
Kies daarin zoveel mogelijk wat bij jou past!

Laat ik dan nu afsluiten, met dat ik je heel veel ‘good vibes’ toewens!


Terug naar de nieuwsberichten