Personeelsadvies Nieuws

4/9/2017 - druk, druk, druk

Druk, druk, druk en wat gebeurt er dan? Terug in oude patronen. Bij mij is dat wel een valkuil hoor, als het een beetje overloopt qua drukte, dat ik dan met name mezelf vergeet.
Ik ben dan druk bezig om alle noodzakelijke ‘ballen hoog te houden’, maar vergeet dan een beetje dat het eigenlijk het belangrijkste is om als eerste goed voor jezelf te zorgen.Want als je ‘ziek in bed ligt’ is het best lastig om te blijven jongleren.
En dat is dan het mooie van het menselijke lichaam, dat grijpt vanzelf in als het mooi geweest is.
En ik dan maar roepen hoe slecht dat uitkomt… terwijl de les eigenlijk is dat ik het op een eerder moment gewoon eigenlijk al anders aan had moeten pakken.

Op zoek naar ontspanning in plaats van steeds maar doorgaan. Ook tijd maken voor leuke dingen in plaats van alleen maar dingen die ‘moeten’. En op tijd aan de bel trekken, voordat het overloopt.
Dus weer een hoop wijze lessen in een week dat het superdruk was (had moeten zijn), er vanalles gedaan moest worden, ik eigenlijk nergens tijd voor had verder. En dan blijkt toch maar weer dat er niets onoverkomelijks gebeurt als je een hele dag gevloerd bent en de rest van de week helaas ook in de vooruit-hobbel-stand staat.

Dus geen man over boord als je ondanks alle druk(te) toch eens voor jezelf kiest. En dan op zondagochtend maar weer eens even de tijd neemt om een stukje te schrijven, gewoon omdat ik dat leuk vind, gewoon omdat het kan… voordat het zonnetje zo lekker schijnt dat het zonde is om niet buiten te gaan zitten.

Hoe zorg jij er voor? Dat je in balans blijft? Dat je niet overloopt? Dat je op tijd stopt als het too much aan het worden is?


Terug naar de nieuwsberichten