Personeelsadvies Nieuws

7/3/2017 - Something different

Er is zo’n mooi zinnetje voor:

Als je doet wat je altijd al deed, zul je krijgen wat je altijd al kreeg.

En zo werkt het vaak ook.
Veel mensen zitten vast in vaste patronen en verbazen zich er dan over dat de uitkomst ook steeds hetzelfde blijft.

Dus je hebt bijvoorbeeld op het werk moeite met het communiceren met een bepaalde collega, of misschien wel je leidinggevende. Als jij dan ‘dezelfde manier van communiceren’ blijft volhouden richting die collega, dan is de kans ook niet heel erg groot dat hij of zij ineens heel erg anders op jou zal gaan reageren.
De meeste kans op ‘verandering’ heb je toch echt altijd, als je dan zelf een andere manier/aanpak gaat kiezen.
En soms verras je mensen dan ineens zo erg, dat je datgene wat je voor elkaar wilde krijgen ineens heel makkelijk bereikt, gewoon omdat mensen van hun à propos zijn.

Echter is het best lastig om uit jezelf en  bij jezelf te zien dat je vast zit in zo’n patroon en eigenlijk beter wat anders kunt gaan doen. Vaak blijven we vechten voor iets en onszelf verbazen dat het niet lukt. Dan is het erg fijn als je iemand in je omgeving hebt, die je een handje helpt en je wat feedback geeft.
Maar ook signalen als ‘he, da’s nu al de zoveelste keer dat ik hier tegenaan loop / dat dit gebeurt’ zijn van die momenten dat je getriggerd zou mogen worden. Denk er bij jezelf maar eens over na, wat die situaties of mensen zijn, waarbij dit bij jou gebeurd.

Een mooie start van de week dus, om even na te gaan bij jezelf wat jij vandaag anders aan gaat pakken dan dat je voorheen deed!

Ik wens je in ieder geval een zonnige en productieve maandag toe, met een andere uitkomst dan normaal!

Afbeeldingsresultaten voor do it different

Terug naar de nieuwsberichten