Personeelsadvies Nieuws

8/10/2017 - Waar de vakantie al niet goed voor is...

Wat zoek jij in een vakantie? Wat probeer je te bereiken? Alleen een stukje ontspanning of misschien juist wel de nodige inspanning? Tijd voor je gezin en jezelf?
Geniet je alleen maar zo veel mogelijk of heb je ook nog een doel? Dingen om over na te denken of bij stil te staan?

Voor veel mensen is zo’n vakantie vaak ook een moment om stil te staan bij zichzelf (je moet wat op zo’n ligbedje aan het water). Hoe ziet mijn leven er nu uit? Wat vind ik prettig en wat minder? Zit ik nog wel op de juiste plek qua werk? En dan, als je niet 100% happy bent (met wat dan ook), de vraag hoe je dat dan gaat veranderen…
Want tja, alleen maar een beetje mijmeren, daar verandert niet zo heel veel mee.

Ik vind de vakantie altijd wel prettig voor dit soort dingen. Ik houd van lezen en in plaats van een leuke of spannende roman, heb ik er ook geen moeite mee om dan een boek te lezen waar ik nog wat van leer… over mezelf, mijn vakgebied. Maar dan bij voorkeur wel van die boeken die ‘lekker weglezen’ (dus goed geschreven zijn). Dus sommige heb ik na een x aantal pagina’s ook weer gewoon in mijn koffer gemikt.

Maar ook wat dat betreft dus een geslaagde vakantie. Wat boeken over zelfontwikkeling, communicatie, maar ook weer meer praktisch over mindmappen (en de theorie er achter met hoe je hersenen werken). Best productief vond ik, naast de nodige dagtripjes, plonsen in zwembad en zee, relaxen op een terrasje en lekker (uit) eten. 

     

Afbeeldingsresultaat voor vakantie


En nu, zo weer thuis na de vakantie, tja dan is het wel zaak om het mijmeren, dromen en geleerde om te gaan zetten. In wat? Nou dat zijn verschillende dingen. Maar ik weet wel: ik zal het zelf moeten doen. Her en der met de nodige hulp misschien, maar de verandering begint bij mezelf!

Dus deze week, in plaats van weer vol aan de bak (omdat het handig zou zijn om wat dingen weg te werken), toch ook bewust gekozen om wat tijd in te ruimen voor mezelf, het strijken van al de was maar ook het ontwikkelen en laten groeien / ontwikkelen van mezelf en daarmee HRQ Personeelsadvies.

Wat zijn jouw plannen / doelen / ideeën zo na deze break in het jaar? Ik ben er benieuwd naar! En als je er hulp bij nodig hebt, let me know!

 

Terug naar de nieuwsberichten