Personeelsadvies Nieuws

1/7/2018 - Boss versus Leader

 

Afbeeldingsresultaat voor boss and leaderJe hebt het vast wel ooit voorbij zien komen? Plaatjes, filmpjes, tekst waarin het verschil wordt uitgelegd tussen een baas en een leider.

Of anders heb je er denk ik wel een beeld bij. Dat de leider meer helpt, stimuleert en motiveert en dat de baas meer dicteert en gaat voor zijn/haar eigen belang.

Ik ga er dan een beetje vanuit dat iedereen die leiding geeft en er even over nadenkt, er dan van overtuigd is dat hij/zij meer leider dan baas is. Echter als ik om me heen kijk en luister hoor je van veel medewerkers toch wel de klacht dat hun leidinggevende zich opstelt als een baas en niet als een leider.

Ik denk dat we daar een ‘gat’ te pakken hebben tussen wens en werkelijkheid. Dat het veelal misschien wel deels wishfull thinking is dat we allemaal leiders zijn. Het klinkt ook zoveel mooier dan die eigenschappen uit het andere rijtje.

Maar beste leidinggevende, misschien is dit dan toch wel een mooi moment om beide rijtjes eens door te lopen en bij je zelf na te gaan hoe het nu ècht zit. Wat zijn de skills waar je nog wat aan moet werken? Waar kun je nog winst behalen? Ben je je bewust van hoe het zit bij jou? En misschien, next level, ga je wel een keer bij je medewerkers navragen hoe zij het zien… want ik denk dat zij de beste graadmeter zijn!

 

Afbeeldingsresultaat voor boss versus leader

Succes!

Terug naar de nieuwsberichten