Personeelsadvies Nieuws

2/4/2018 - Be real or be gone...

Je kent ze vast wel? Van die mensen die dan heel aardig tegen je doen, interesse tonen, maar waar het vanaf spat dat het niet echt en oprecht is.

Het antwoord niet afwachten, wegdraaien omdat het ergens anders interessanter is, of dat je al meteen ziet/voelt dat de ander niet eens geluisterd heeft naar het antwoord wat je gaf, en er eigenlijk ook geen donder om geeft wàt het voor antwoord was…

En iedereen zal het wel eens doen, ik ook… daar zijn we nu eenmaal mensen voor. Maar gelukkig is het dan meer de uitzondering dan de regel. Bij sommige mensen lijkt dat andersom te zijn, daar lijkt het meer regel dan uitzondering. Ik denk dan altijd ‘waarom toon je dan überhaupt interesse’?

Wat heb je voor doel? Want veel mensen doorzien dit toch?

Vaak zal het ‘voor de vorm’ zijn, maar dank denk ik altijd: volgens mij kun je beter niets doen dan iets wat niet echt en oprecht is. Bij mij werkt dat ‘voor de vorm’ in ieder geval averechts.

Misschien is het ook wel wat van deze tijd hoor… gejaagdheid, druk, veel te doen. Social media helpt ook al niet echt in het echte contact. Zo’n emoticon in een appje is dan toch wat anders dan het zien van iemands gevoel in een face to face gesprek.

Afbeeldingsresultaat voor be real or be gone

Ik denk dat echte interesse en oprechtheid wel sleutelwoorden zijn voor veel dingen. Echte interesse maakt dat mensen een beter gevoel hebben (bij de persoon of de situatie), sneller een stapje harder zullen lopen en ook meer met je delen als er zaken zijn die spelen (bv belemmerende privé zaken, die van invloed zijn op het werk).

Ik wens je veel èchte en oprechte momenten toe deze week!

Terug naar de nieuwsberichten