Personeelsadvies Nieuws

2/12/2018 - Hoe betrokken ben jij?

Soms laat ik anderen me inspireren in het schrijven van een stukje. Gewoon door de vraag te stellen: heb jij nog een onderwerp? En als je dat vraagt aan iemand die ‘de 7 eigenschappen van effectief leiderschap’ van Covey aan het lezen is, dan zit je ineens met het onderwerp betrokkenheid versus invloed. Oftewel de cirkel van betrokkenheid en de cirkel van invloed.

Afbeeldingsresultaat voor cirkel van invloed

En dan kan ik hier wel de theorie uit gaan leggen, maar die kun je ook zelf nalezen, dus dat doe ik niet. Wat ik dan het mooie vind, is dat als je dat boek dan leest, dan denk je ‘ja, zo is het wel’. Maar net als met veel andere dingen is het altijd maar weer de vraag wat er blijft hangen en wat je er in de praktijk ook daadwerkelijk mee doet.

Dus ik kan de theorie prima uitleggen. Dat je het lekkerste werkt en beweegt in de cirkel van invloed. Daar kun je ook echt iets doen, aanpakken, oplossen of afhandelen. Dit in tegenstelling tot de cirkel van betrokkenheid, waar je o zo meeleeft, o zo graag wat wilt veranderen, o zo graag de ander wil laten zien hoe hij het beter kan doen. Maar ja, pech pech pech, als je geen invloed hebt, ben je niet aan zet.
De ander verandert alleen als hij zelf de noodzaak ziet of de wil heeft om te veranderen. Medeleven met naasten is natuurlijk prima, maar feit blijft dat je ‘het probleem’ niet op kunt lossen.

Kortom, voldoende ruimte en mogelijkheid om jezelf enorm te frustreren met al je goede bedoelingen. Terwijl als je je focust op datgeen waar je ook echt invloed op hebt, je zult zien dat je veel meer resultaat boekt, een lekkerder gevoel over houdt aan hetgeen je doet en dat je cirkel alleen maar groter wordt.

Something to think about…
Thanks voor de inspiratie/tip collega, misschien moet ik mijn eigen boek ook nog maar eens gaan lezen.

Terug naar de nieuwsberichten