Personeelsadvies Nieuws

3/19/2018 - Let it go, let it goooo

Hoe vaak ik dat niet denk ‘let it go, let it goooooo’… en dan ook met het liedje in mijn hoofd er bij voor een wat extra dramatisch effect.

Een mooie ook in lijn met mijn vorige stukje over de cirkel van invloed versus de cirkel van betrokkenheid.

Wat je kunt je dan wel niet druk willen maken over iets, je ergens niet mee willen bemoeien of iets willen loslaten waar je toch verder niets mee kunt / geen invloed op hebt. En dat klinkt dan altijd leuk, dat je dat moet loslaten. Maar ik denk dan vaak: ‘ja, en hoe had jij dan gedacht dat ik dat moest gaan doen??’
Hoe laat je iets los terwijl het heel de tijd hardnekkig rondspookt in je hoofd? Als een (irritant) liedje wat niet meer weg gaat. Je weet wel, het niveau ‘carnaval festival’ van de Efteling. Als t er eenmaal zit, gaat t ook echt niet zomaar weg.

Wat een beetje helpt is het verleggen van je focus. Komt er wat vervelends naar boven, dan blijf je dat gewoon stelselmatig verbannen uit je gedachten en ga je daarna verder met wat anders. Daarbij helpt het dan ook nog om in ieder geval fysiek van houding of plek te veranderen… dus echt even weg uit het moment.

Een techniek die ik daarbij leerde en die bij mij wel werkt (nou ja, ook niet altijd) is plaatsen van het ‘vervelende iets’ op een denkbeeldige wolk. En die wolk, nou die blaas je dan gewoon weg waarbij je hem dan zo uit beeld ziet vliegen.

Afbeeldingsresultaat voor blow away the cloud

En nee dat werkt niet altijd, want soms komen die wolken weer net zo hard terug gevlogen. Maar dan blijf ik maar gewoon blazen. Of ik loop gewoon even weg van de wolk en ga heel wat anders doen.

Heb jij een goede andere methode die werkt? Ik hoor het graag…


Terug naar de nieuwsberichten