Personeelsadvies Nieuws

4/5/2018 - Mirror mirror on the wall

Kijk jij wel eens ooit in de spiegel? En wat zie jij dan?

Ben jij diegene die in de spiegel kijkt en niets dan geweldigs ziet? Dat je nog net niet staat te juichen hoe geweldig je bent?
Misschien overtrokken omschreven, maar bij sommige mensen komt het wel hier op neer.

En dan die tegenhanger, diegene die in de spiegel kijkt en mislukking ziet, teleurstelling en falen. Die zichzelf overal zelf de schuld van geeft en zich alles persoonlijk aantrekt.

Afbeeldingsresultaat voor mirror mirror on the wall

 

Ik hoop voor jou dat je meer in het midden op de schaal zit en op een reële manier naar je zelf kijkt: met de nodige (zelf)reflectie, inleving en respect voor anderen en jezelf, balen van de dingen waarmee jij de mist in bent gegaan, maar je vooral ook niet schuldig voelen over iets waar jij geen schuld aan hebt.

Het valt echter niet altijd mee om meer in dat midden uit te komen. Mensen die niet zo doen aan zelfreflectie en alles geweldig vinden aan zichzelf, hoe krijg je die zo ver dat ze op zoek gaan naar die spiegel? Want waar heb je die voor nodig? En om wat te veranderen, tja dan moet je wel zelf willen.
Zit je aan die andere kant? Ook dan is het een lastig proces. Stapje voor stapje, je vertrouwen opbouwen, meer reëel kijken naar zaken, leren vertrouwen op jezelf. Anderen kunnen wel helpen, met complimentjes, ondersteuning en het geven van vertrouwen, maar je zult toch zelf dat beeld in die spiegel om moeten zien te buigen.

Waar je ook zit op de schaal, ik gun je een eerlijke en reële spiegel waarin je kunt genieten van alles wat top is en bijleert in dat waar je nog wat werk aan de winkel hebt.

?En mocht je daar wat hulp bij nodig hebben? Laten we dan eens een keer een kop koffie/thee drinken en de mogelijkheden van coaching bespreken. Uiteraard geheel vrijblijvend. Gewoon omdat ik je een mooi, goed en eerlijk beeld in de spiegel gun.

Terug naar de nieuwsberichten