Personeelsadvies Nieuws

6/4/2018 - rara, wie ben ik...

In de afgelopen weken een aantal foto’s, met quotes, heb jij ze gezien?
Ze hadden allemaal betrekking op ‘veranderingen bij jezelf’ en hoe lastig het vaak is om bij jezelf dingen te veranderen.

Tuurlijk, iedereen verandert, geen dag is het zelfde en iedere dag ben je een dagje ouder of wijzer, maar daar gaat het dan weer niet over.
Het zijn meer die dingen bij jezelf waarvan je graag zou willen dat het ‘anders zou zijn’.

‘Old ways won’t open new doors’… een waarheid als een koe. Als je je gedrag niet aanpast, zal de uitkomst ook niet veranderen. Dus om een ander resultaat te krijgen, zul je ook echt iets anders moeten doen. Maar ja, wat dan… en nog voornamer ‘hoe’?

‘Bad habits are like a comfortable bed; easy to get into, but hard to get out of’. Daar gaan we al, als je dan wat bedacht hebt, wat je wilt gaan veranderen, dan valt het echt nog niet zo mee. Je bent heel je leven al gewend om iets op een bepaalde manier te doen, zie dat dan maar eens af te leren. Vaak verval je o zo makkelijk weer in het oude, vertrouwde… en dat wilde je nu net niet.

‘Great things never came from comfort zones’, tja, hoe lekker zou het zijn als je je meteen comfortabel zou voelen bij ‘iets anders doen’. Maar ja, als dat het geval was, dan zou het niet zo lastig zijn om wat te veranderen. Je zult toch net vaak wat verder weg moeten kijken om mooie stappen te maken. Net buiten dat plekje waar jij je het fijnst voelt, daar gebeuren de mooiste dingen… misschien toch wel eens een keer de moeite waard?

‘All you can change is yourself, but sometimes that changes everything’. Hoe vaak hoor jij het niet om je heen? Ja, mijn baas, die moet echt dingen anders gaan doen. Ja hij/zij, da’s toch niet normaal hoe die doet. En daar zit nu net ‘het probleem’, je kunt een ander niet veranderen, je kunt alleen met jezelf aan de slag. Maar, hoe wonderbaarlijk is dat, soms verandert een ander dan vanzelf ook. Want als jij anders reageert, of je anders opstelt, dan reageert de ander ook vaak net anders. Dus misschien bereik je op die manier toch hetgeen je wilt bereiken?

Ja leuk dit allemaal, hoor ik je nu denken… maar hoe dan, wat dan?

Nou één ding weet ik wel, ook uit eigen ervaring… het is vaak makkelijker om een ander te helpen, dan het allemaal voor jezelf te bedenken of aan te pakken. Dus vaak werkt het het beste om de hulp van een ander in te schakelen; een stok achter de deur, iemand die het meer van een afstandje bekijkt en minder betrokken is...


Afbeeldingsresultaat voor veranderen doe je zelf

Behoefte aan een bak koffie of thee? Coaching via HRQ Personeelsadvies? Je mag altijd contact opnemen.


Terug naar de nieuwsberichten