Personeelsadvies Nieuws

1/2/2019 - Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Ik dacht ik doe het eens anders…

Geen online kerstwensen voor iedereen die ik ken. Ook niet een fijn oud op nieuw gewenst. Ja, tuurlijk, dat wens ik je uiteraard wel, maar ik dacht ik ga gewoon het nieuwe jaar aftrappen, in plaats van het oude jaar afsluiten.

En ja, als je een nieuw jaar aftrapt, is het eigenlijk ook wel weer logisch om even terug te kijken. De gebeurtenissen uit je verleden (2018 of eerder), maken wel hoe je nu bent en ze staan daarmee ook aan de basis van de keuzes die je gaat maken in het nieuwe jaar.

Want wil je iets niet meer hetzelfde als in 2018?? Tja, dan zul je het in 2019 anders moeten gaan doen. Als je helemaal niets veranderd is de kans nou eenmaal klein dat de uitkomst heel erg anders zal gaan worden. Aan de andere kant, was je enorm succesvol op een bepaald vlak? Dan loont het zich misschien wel om het beproefde concept uit 2018 mee te nemen naar het nieuwe jaar.

Afbeeldingsresultaat voor 2019

 

Voor mij brengt 2019 sowieso wel de nodige aanpassingen. We zijn net verhuisd, dus mijn werkplek is geheel vernieuwd en erg aangenaam.

Het einde van een 13 jarig dienstverband (de laatste 9 jaar parttime), betekent een stap naar fulltime aan de slag als zelfstandige.

En ja, sommige dingen komen dus in het nieuwe jaar per definitie niet meer terug. Het afsluiten van een dienstverband (parttime) van 13 jaar, maakt dat dat een afgesloten hoofdstuk is. En is dat erg? Nee, het biedt weer nieuwe kansen, het geeft ruimte. Tuurlijk, fulltime als zzp’er aan de slag, is toch wel even een stap om te zetten. Maar als ik terug kijk op de afgelopen 9 jaren, dan zou ik niet weten waarom het niet goed gaat komen. Dus blik vooruit en gaan met die banaan.

En ook wel lekker, dat de weken dan nu even niet voor 120% zijn volgebouwd. Dat geeft ruimte om verder te bouwen, nieuwe wegen te bewandelen en te kijken waar die uit gaan komen.

Eindelijk ruimte om aan de slag te gaan met de 2 coachingsopleidingen die ik eerder volgde. En na de afronding van de Masterclass Verandermanagement, zal die kennis ook zeker van toegevoegde waarde gaan zijn. Net als de 2 cursussen die ik voor 2019 weer in het vooruitzicht heb.

Dus wie weet, misschien kruisen onze wegen zich in 2019 wel op een hernieuwde manier…

Ik wens jou voor 2019 in ieder geval een goede gezondheid, veel energie, leuke nieuwe kansen, fijne momenten, mooie kennismakingen, de nodige veranderingen en een heleboel zelfinzicht.

Enne, loop je ergens in vast, heb je een helpend handje nodig? Een kop koffie of thee kan natuurlijk nooit geen kwaad! Ik hoor/lees je dan.

Schitter ze in een spetterend 2019, JOUW 2019!!

Afbeeldingsresultaat voor dear self this is going