Personeelsadvies Nieuws

1/7/2019 - Net ff anders

We willen vaak zo veel ineens… grote stappen, hoge sprongen, enorme mijlpalen, het roer helemaal om. Of ineens zijn we het helemaal beu… die baan, dat ongezonde leven, die stress.

En op zich leuk he, grote dromen, wilde plannen. Maar doordat er dan een gapend gat ligt tussen ‘hoe het nu is’ en hoe het (bij voorkeur morgen) ‘zou moeten zijn’, maakt het ook vaak dat de actie in zijn geheel achterwege blijft. Je wilt wel, maar wordt ook al een beetje moe(deloos) van het idee dat je zo’n grote aanpassing moet gaan doen. Maar ja, van het ‘niets veranderen’ word je ook niet blij.

Wat kan helpen? Maak die stapjes eens wat kleiner. Iedere verandering begint met één enkele stap een andere richting in. En dat hoeft echt niet die gigantische sprong te zijn.

Laat ‘je systeem’ gewoon eens wennen aan het fenomeen verandering; loop de trap eens achterstevoren op of af, loop eens een ander rondje met de hond, verplaats je meubels eens, ga aan de andere kant van het bed liggen… verzin iets, of nou ja eigenlijk zo veel mogelijk.

Afbeeldingsresultaat voor dare to be different

 

En in plaats van het goede voornemen om vanuit het niets, nu in het nieuwe jaar, iedere week minstens 3 avonden te gaan sporten kun je ook beginnen met een paar keer per week een rondje wandelen in de lunchpauze, vaker de trap nemen, wandelend of fietsend naar de supermarkt in plaats van met de auto, thuis iedere dag wat oefeningen te doen. Iets wat je wel vol kunt houden en in kunt laten slijten als nieuw patroon.

Wat ga jij morgen anders doen? Ik hoor het graag in een comment…