Personeelsadvies Nieuws

1/14/2019 - Van die goeroe's... Ode aan Remco Claassen

Pas had ik de eer om een seminar bij te wonen van Remco Claassen. Wie??? Hoor ik je denken. Of misschien ken je em wel, dat zou ook zomaar kunnen.

Vorig jaar in de zomer las in de meeste van zijn boeken in één ruk uit. Hardop lachend op een strandbedje, tranen over de wangen van het lachen.
Maar niet alleen maar grappig en herkenbaar, ook heel erg waar, heel erg leerzaam en met de nodige opdrachten waarin je jezelf wat beter leert kennen of leert over ‘hoe het werkt’.

Het seminar was gebaseerd op een van die boeken, het boek Ik; gezond egocentrisme, meer effectiviteit. Ik raad het iedereen meer dan aan, zowel het boek als ook het seminar.

Hoe briljant, als het je talent is om mensen zo ongeveer in hun broek te laten plassen van het lachen en hen tegelijkertijd aan zet tot persoonlijke groei, een ontdekkingstocht naar talenten en wensen en hoe je alles in lijn / balans krijgt.

Ik kan het niet navertellen, wat er daar in Mierlo allemaal gebeurde, ik kan er wel enorm van nagenieten.

Waar het in het kort over gaat:
Als je niet weet wat je missie is in het leven, waar jij ECHT voor staat en voor wilt gaan, hoe maak je dan keuzes? Hoe stel je dan doelen vast? Hoe blijf je op koers?

Hoe raar is het dat we in ons werkende leven wel een visie hebben, een missie en daaraan gekoppeld doelen… of op zijn minst ‘iets van een plan’. Voor een baas denken we daar wel over na (of de baas denkt er voor ons over na), maar voor ons zelf helemaal niet? Raar toch?

Remco leert het belang van je eigen persoonlijk mission statement en neemt je mee in het formuleren er van (hoe weet je nou wat je écht wilt?). En gaat dan nog een paar stappen verder. En dat alles in 1 middag (het kan ook uitgebreider) dan wel in 1 boek.

Mijn mission statement verdient wellicht nog wat bijschaving, mijn leefregels zijn nog niet helemaal perfect en mijn one year goals kunnen nog wel wat smarter, daar kan ik thuis mee verder.
Maar serieus, ik heb in tijden niet zo hard gelachen (niets ten nadele van de afgelopen tijd).

En ik houd niet zo van hokjes, ben niet zo van de enorme power-woorden, maar beste Remco, ik roep jou bij deze uit tot een van mijn goeroe’s (ook al heb je, zoals je zelf zegt, alles gejat van anderen)!
Enne, graag gedaan, de sales van je boeken zal nu wel enorm gaan stijgen, daar ga ik blind vanuit.