Personeelsadvies Nieuws

4/1/2019 - Een rare wending...

Hoe wendbaar ben jij eigenlijk?
Huh wat?
Ja nou, wendbaar…

Volgens mij draait het daar in bedrijven meer en meer om.

Daar waar we ‘vroeger’ misschien heel mondjesmaat wat veranderden en dan een de nieuwe situatie een hele poos als nieuwe standaard hanteerden, is veranderen tegenwoordig eigenlijk meer een constant iets.

En dan hoor ik mensen af en toe wel wat klagen over ‘waarom moet er zo veel veranderen’, ‘wanneer houdt het eens op’ en ook nog steeds (au) wel de ‘vroeger was alles beter’.

Nou, wake up… vroeger komt niet meer terug!
De tijden veranderen snel, door alle technologie die in een moordend tempo zijn opmars doet. Robotisering en allemaal dingen waar ik met mijn pet ook niet altijd bij kan. Alle veranderingen in de wereld om ons heen… we zullen mee moeten.

Organisaties moeten dus bijschakelen om mee te kunnen in alles wat er gebeurt om hen heen. Daar waar we 100 jaar geleden misschien in de eerste versnelling zaten, alles een beetje vooruit kabbelde, zijn we daarna overgegaan naar de 3e versnelling. En nu, ik gok dat we z’n 5 toch al wel halen (op zijn minst voor ieders gevoel).

Afbeeldingsresultaat voor quote wendbaarheid

Dus als organisatie, maar ook als medewerker, kunnen we het ons eigenlijk niet meer permitteren om ‘verander-moe’ te zijn. Want dat zou betekenen dat je aan het afhaken bent, dat je niet meer mee kunt met alles wat er gaat komen. En het ‘langs de zijlijn komen te staan’, dat lijkt me dan ook weer niet de bedoeling.

En vandaar dus mijn ‘wendbaarheid’ van de intro. Als je in staat bent mee te bewegen, kom je denk ik het verst. Maar goed, dat is leuk gezegd. Want met een brein / systeem wat gericht is op ‘behouden van wat er is’, het ‘lekker binnen je comfortzone blijven’, hebben we wel een mooie stretch te pakken.

Ik denk niet dat je als organisatie van je medewerkers kunt verwachten dat ze met een abracadabrasimsalabim ineens wendbaar zijn. Dus er is werk aan de winkel! Voor bedrijven, maar ook voor jouzelf, want wachten op wat je organisatie gaat doen om jou wendbaar te maken, nou dat is natuurlijk een beetje te makkelijk!

De komende weken zullen mijn posts gaan over het vergroten van wendbaarheid, zowel voor organisaties als voor individuen. Doe er je voordeel mee! Of niet…