Personeelsadvies Nieuws

5/20/2019 - Internationale HR dag

Ik las het net ergens op LinkedIn, dat het vandaag internationale HR dag is. Dus een mooie gelegenheid om er wat over te schrijven.

Maar ja, wat dan? Want wat willen of moeten we dan ‘vieren’ vandaag? Waarom hebben we überhaupt zo’n dag? Hebben we die dan nodig, als HR zijnde? En vinden wij dat zelf of vindt onze omgeving dat? En is dat dan omdat we zo goed bezig zijn met z’n allen, of juist omdat er nog het nodige moet gebeuren in het vakgebied?

Eigenlijk raak ik er alleen maar van in de war, heb ik meer vragen dan antwoorden en heb ik daarmee ook geen idee waar ik het in dit stukje over moet gaan hebben. Maar hé, als een stukje over de kleur van groene zeep lukt, dan moet internationale HR dag toch ook gaan lukken, dus hier komt ie:

Want eigenlijk geldt dat er met iedere …-dag (moeder-, vader-, secretaresse- en ga zo maar door) even extra stil gestaan wordt bij het beroep en waarom we zo blij mogen zijn dat deze mensen er zijn.

Dus dan gaat het over het belang van HR in een organisatie. En dat belang dat zie ik wel. Veel andere functionarissen in het bedrijf denken toch vaak voornamelijk in euro’s (sorry als ik je nu beledig). Een salesmanager gaat in de basis voor de orderintake en de omzet (euro’s). Directie streeft naar zwarte cijfers / een mooi overall resultaat (primair euro’s). De controller kijkt ook naar de cijfertjes (euro’s). Net zo goed als de eindverantwoordelijke voor bijvoorbeeld productie of inkoop.

En HR? Nou wij doen ons werk, zowel bij zwarte cijfers, als bij rode. Onafhankelijk van de omzet in een betreffende maand. En tuurlijk, ook wij zijn kostenbewust, smijten niet oeverloos het geld over de balk. Maar onze primaire drijfveer gaat volgens mij niet over euro’s maar over …. Welzijn? Balans tussen de belangen van werkgever en werknemer? Ontwikkeling van mens en organisatie?

Dat zijn een beetje de thema’s die ik dan zou benoemen.

Afbeeldingsresultaten voor balans

Dus onze toegevoegde waarde… de reden dat organisaties blij zouden mogen zijn met HR, is met name gericht op het feit dat we anders denken / anders kijken en daarmee kunnen zorgen voor een andere balans en een andere nuance.

Dat zou volgens mij onze rol ook moeten zijn. De tegenhanger, soms zelf de tegenwind, zijn en waarde toevoegen door anders te kijken en denken (en dat dan ook vooral niet stil te houden). En dat valt niet mee hoor, om in een enorme euro-discussie dan allemaal mensgerichte vragen te gaan stellen. Om spiegels voor te houden terwijl daar helemaal niet altijd behoefte aan is. Maar in-the-end hoop ik dan altijd maar, dat  het toch gewaardeerd wordt, dat men er iets mee doet.

En is dat niet het geval, dan ben ik altijd blij dat ik toch gezegd heb wat ik had willen zeggen. Dat ik mijn bijdrage geleverd heb ik het geheel en dat het niet altijd alleen maar over de euro’s is gegaan.